JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

03

Det mobile Søcenter

Projektet drives og administreres af Søgruppen - De sejlende KFUM Spejdere og er som sådan organiseret under arbejdsgruppen SAE.

I 2009 gennemførtes en spørgeskemaundersøgelse blandt grupper i områder af Danmark med potentiale for søspejd (kystnære områder). Denne undersøgelse viste, at der fortsat er basis for at søspejd som aktivitetsområde kan vokse.

Projektet blev oprindelig sat i søen efter korpslejen 2010, hvor det blev sponseret med 3 meginjoller samt en ”ribbåd” som følgebåd, alle på trailere.
Her var det tanken at materialet skulle udlånes samlet til en gruppe, og at projektet skulle forankres og koordineres fra Houns Odde.

Meginjollerne der var indkøbt var meget brugte og trængte alle til en renovering. Det kneb med frivillige til dette arbejde hvorfor bådene ikke var klar, da grupperne stod og skulle modtage disse.

Projektet omdefineres.
I stedet for 1 mobilt center bestående af  3 joller samt en ribbåd, valgte den nye arbejdsgruppe at sælge ribbåden og anskaffe sig en jolle i stedet så jollerne kun udlånes som par, og på den måde kunne 2 grupper blive tilgodeset.dms6

Udvidelse af flåden
Der er stor søgning på jollerne, så efter 2012 blev der anskaffet 4 Meginjoller mere,. Det var alle brugte joller, som over 2 vintre blev renoveret af frivillige på Arresøcentret.

Anskaffelse og renovering er dækket af fondsmidler.

Det mobile Søcenter består i dag af 8 sejlklare og fuldt udrustet Meginjoller med alt udstyr og redningsveste på 500 kg autotrailere.

Målgruppe
Der findes i dag 135 grupper der bor nær kyst eller sø. Med Meginjoller har de mulighed for at lave nye aktiviteter, fastholde ældre spejdere, der selv kan tage på ture.

Gruppen låner:

  • ·2 sejlklare Meginjoller på 500 kg autotrailere.
  • ·Alt udstyr incl redningsveste
  • ·Lånetid 1 – 2½ år.

Oplæring og partnerskab
Det mobile Søcenter har indgået aftale med Arresøcentret på Sjælland og Æbleskovens spejdercenter i Jylland om oplæring. Samtidig indgår man i et partnerskab, hvor gruppen/centret ved større arrangementer kan låne joller af hinanden.
Der udleveres en ”Sømandsbog” til gruppens spejdere samt en vejledning til enhedslederne.
Uddannelsen er modulopbygget med 3 moduler med tilknyttede aktivitetsmærker.

Forventninger til Gruppen
Det forventes at gruppen der låner udstyret fra DMS har til hensigt at prøve/teste om søspejd er noget for dem at starte op på permanent basis. Gruppen skal videregive de informationer og erfaringer de indsamler under udlånsperioden til andre grupper, der måtte have behov for dette. Endvidere skal gruppen dokumenter deres aktivitets niveau via logbog til hvert fartøj.

Økonomi
Der er igennem korpset betalt ansvarsforsikring af joller, så gruppen skal selv dække udgifter i forbindelse med tyveri – hærværk eller skader på materiel. Derudover pålægges kun udgifter til grupperne i forbindelse med opstartskurser.

Hvordan kan vi deltage i projektet?
Gruppen henvender sig/ansøger søgruppen v/ Hans Ole Kofoed, email Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.,
tlf. 59 43 61 69/40 40 61 69. 

Alle joller er pt. udlånt. Der vil igen være ledige joller fra maj 2020.

Grupper der pt. har joller fra Det mobile Søcenter 
Annisse-Ramløse gruppe, Nordsjælland (afleverer joller nov. 2018)
Urnehovedgruppe, SønderJylland
Jægerspris gruppe, Hornsherred
Islev gruppe, Storkøbenhavn
Sevelgruppe, Nordjylland (fra 2019)
Visninger: 948