JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

hoved

Se video og et billedgalleri med 112 billeder HER  ➨

Se det samlede resultat HER  ➨

eller under menu' en DM i MEGIN

Der var tilmeldt 24 Meginjoller til årets stævne, hvor KFUM Spejderne på Arresøcenteret i samarbejde med Arresø Sejlklub  var vært . Der kom 21 både til start, hvoraf de 9 var spejderjoller.

Det var 2. gang Arresøcentret var vært ved et meginstævne. 1 gang var i 1994, hvor Meginjollens konstruktør, Peer Bruun selv deltog.

 
bruun 
02 04m

Allerede fredag middag ankom de første sejlere for at prøve vandet af. Og fra sidst på eftermiddagen ankom sejlerne i en hurtigt rækkefølge efter hinanden og havnen blev fuld.

 

Selve stævnet blev afholdt ud fra Naturcenter Auderød Havn, som havde benyttet lejligheden til at åbne denne for offentligheden for første gang, så Meginstævnet havde i år omkring 100 gæster på havnen og senere i en turbåd på søen, hvor de fik lov til at opleve meginjoller i frisk vind.

Da vi tog hensyn til åbningen af havnen gik starten til den første sejlads først kl. 10.45. Banerne var lavet ud fra Arresø Sejlklubs faste bøjer rundt på søen.

04 02

 Efter 1. sejlads fik vi frokost på havnen inden distancesejladsen, hvor vi  fik en våd tur rundt på den smukke Arresø. Flere sejlede måtte øse under sejladserne, for "krabbesøerne" slog godt ind over essingen.

 Vi havde i år fokuseret på ungdommen og den uerfarne sejler, hvilket også viste  sig i sejladserne, hvor der om lørdagen  var op til 1 time mellem den første og sidste båd ved måltagning. Dette med den friske vind betød, at vi kun havde 2 sejladser lørdag.  

En enkelt jolle havnede i sivende og en enkelt blev bordfyldt, og måtte forlades i søen til senere bjærgning. Ingen kom dog noget til, og der var sørget for varme tæpper i teltet på havnen. Lørdag aften var der efter spisningen generalforsamling i Meginclub Danmark, hvor der var genvalg til bestyrelsen.

 05 05

 

05 18   

Søndag kl. 9.00 var der skippermøde, og Finn Holm Petersen fra Arresø Sejlklub kunne fortælle, at stabilvinden er tiltaget med 2. m/sek og vil stige yderligere efter middag. Flere valgte at blive inde til denne sejlads, middelvinden var 8-9 m/sek, men der var nogle slemme kastevinde på Arresøen . 

Nogle valgte at rebe sejlet, og andre sejlede ud, men sejlede ind igen lige før starten. 13 både gennemførte 3. sejlads. Der var ros til de både, der valgte sikkerheden og kendte egne begrænsninger, ligesom flere havde børn med, der havde haft en god oplevelse om lørdagen, og ikke skulle slutte med en dårlig dag.

Alle var enige om, at det havde været nogle rigtige gode sejladser, hvor banerne var tilpasset vinden og sejlerne, og at den lille Auderød Havn var alle tiders til meginjoller.

 

 

 Det samlede resultat findes her.

Visninger: 813