Det mobile Søcenter

Tag på nye eventyr med dine spejdere!
Er de danske bakker blevet for flade, de danske skove for tamme, og det danske vejr for gråt? Så tag ud på vandet! Der kan du mærke naturen og eventyret. På vandet skal du virkelig kunne binde knobene, bevare roen og læse vejret.
Du føler tovværket i dine hænder, og vinden kaster skumsprøjt op omkring båden. Solen skinner. Og I kan ikke få øje på andre mennesker, så langt øjet rækker. Om eftermiddagen får I en holm i sigte. I trækker båden op på land og tænder et bål på naturlejrpladsen. I bygger en bivuak og hygger omkring aftensmaden. Se det er eventyr!
Det mobile Søcenter består i dag af 8 sejlklare og fuldt udrustet Meginjoller med alt udstyr og redningsveste på 500 kg autotrailere.

Meginjollen
Meginjollen er den perfekte spejderbåd. Den er nem og hurtig at gøre klar til sejlads med det karakteristiske firkantede sejlsmakken.
På grund af meginkanalerne og den lave langkøl bevæger Meginjollen sig roligt og hurtigt på vandet.
Den er nem at vedligeholde med et skrog af glasfiber og træværk af gran elle lærk.Med sin begrænsede dybdegang – kun 65 cm er den let at sejle op på en strand. Her kan du overnatte i de mange teltpladser og shelters der ligger ved de danske kyster. Du kan også sove i jollen, og benytte storsejlet som telt.

Den transporteres let på en lille autotrailer, og kan derfor let sættes i vandet, der hvor eventyret starter.

Gruppen låner:
·2 sejlklare Meginjoller på 500 kg autotrailere.
·Alt udstyr incl redningsveste
·Lånetid 1 – 2½ år.
Oplæring og partnerskab
Det mobile Søcenter har indgået aftale med Arresøcentret på Sjælland og Æbleskovens spejdercenter i Jylland om oplæring. Samtidig indgår man i et partnerskab, hvor gruppen/centret ved større arrangementer kan låne joller af hinanden.
Forventninger til Gruppen
Det forventes at gruppen der låner udstyret fra DMS har til hensigt at prøve/teste om søspejd er noget for dem at starte op på permanent basis. Gruppen organiserer sig med en sejladsansvarlig, der kan dokumentere sejlererfaring. DMS er behjælpelig med udarbejdelse af lokale sikkerhedsinstrukser.
Økonomi
Der er igennem korpset betalt ansvarsforsikring af joller, så gruppen skal selv dække udgifter i forbindelse med tyveri – hærværk eller skader på materiel. Derudover pålægges kun udgifter til grupperne i forbindelse med opstartskurser.Hvordan kan vi deltage i projektet?

Gruppen henvender sig/ansøger søgruppen v/ Hans Ole Kofoed, email Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.tlf. 40 40 61 69. 
Der er ledige  joller til udlån fra maj 2023.